18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Mramorová bábovka

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 250 g
máslo 140 g
vejce 3 ks
mléko 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně přidáváme mouku, mléko a ostatní přísady kromě kakaa. Nakonec lehce zabalíme ušlehaný sníh z bílků. Polovinu těsta oddělíme a do druhé poloviny přidáme kakao. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme na dno bílé těsto, na něj opatrně nalijeme kakaové těsto a příborovým nožem uděláme do těsta "zářez", aby se těsta jen lehce prolnuly a vytvořily pak v bábovce mramorování. Pečeme při 180° asi 50 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Hotovou bábovku pocukrujeme.


 


RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Postup: Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a... zobrazit recept

RECEPTY

Okurková omáčka

Postup: Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské červené karí (Thai red curry)

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme kuřecí maso dozlatova.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...